Wednesday, March 1, 2023

Your monthly Decade update – February 2023


Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης

Καλώς ήρθατε στην ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης για τον Φεβρουάριο!

Σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο, μάθετε περισσότερα για:

Πείτε τη γνώμη σας για την Παγκόσμια Εκστρατεία για την Καταπολέμηση του Ηλικιωμένου (έως τις 8 Μαρτίου 2023)

Από τη δημοσίευση της  Παγκόσμιας έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών  για τον ηλικιασμό , η  Παγκόσμια Εκστρατεία για την Καταπολέμηση του Ηλικιωμένου  εργάστηκε για να πυροδοτήσει μια παγκόσμια συζήτηση σχετικά με τον ηλικιασμό και να διευρύνει το κίνημα για την οικοδόμηση του #AWorld4AllAges.

Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο μαζί – αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορούμε να κάνουμε. Καθώς η Παγκόσμια Εκστρατεία εισέρχεται στην επόμενη φάση της, θέλουμε να ακούσουμε νέα σας!

Βοηθήστε να διαμορφωθεί η περαιτέρω ανάπτυξη της Παγκόσμιας Εκστρατείας κάνοντας μια σύντομη έρευνα (στα αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά, ρωσικά ή ισπανικά) που ολοκληρώνεται στις 8 Μαρτίου 2023 :
Κάνε την έρευνα
Μάθετε περισσότερα για την Παγκόσμια καμπάνια

#PlatformWednesday: Κοινή χρήση εργασίας από την παγκόσμια κοινότητα για την προώθηση της υγιούς γήρανσης

Η Πλατφόρμα Δεκαετίας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 ως μια ενιαία στάση για να βρούμε, να μοιραστούμε και να παράγουμε τη γνώση που χρειαζόμαστε για την προώθηση της υγιούς γήρανσης.

Έκτοτε, περισσότερα από 650 αντικείμενα έχουν κοινοποιηθεί στην πλατφόρμα της δεκαετίας, παρουσιάζοντας την ποικιλόμορφη δουλειά που επιτελείται από δημιουργούς αλλαγών σε όλο τον κόσμο.

Για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε αυτήν την πλούσια συλλογή γνώσεων, η ροή Twitter της Δεκαετίας επισημαίνει τις συνεισφορές της πλατφόρμας κάθε Τετάρτη.

Ελάτε μαζί μας στο Twitter για  την #PlatformWednesday , και λάβετε την ευκαιρία να εμφανιστείτε μοιράζοντας τις γνώσεις σας στην Πλατφόρμα!
Ακολουθήστε τη δεκαετία στο Twitter
Μοιραστείτε τις γνώσεις σας στην Πλατφόρμα

Ελέγξτε πώς επικοινωνούμε μαζί σας μέσω email

Η Δεκαετία του ΟΗΕ για την υγιή γήρανση στοχεύει στη σύνδεση των ενδιαφερομένων για αμοιβαία ανταλλαγή και μάθηση. Για να υποστηρίξει αυτό το έργο, η Δεκαετία προσφέρει  μια σειρά από ψηφιακά κανάλια  – συμπεριλαμβανομένης αυτής της λίστας αλληλογραφίας.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ελέγξετε τις πληροφορίες που χρησιμοποιούμε για να σας στέλνουμε ενημερώσεις σχετικά με τη δεκαετία, να εντοπίσετε θέματα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο και να μας πείτε πόσο συχνά θέλετε να λαμβάνετε νέα από εμάς.
Δείτε πώς ερχόμαστε σε επαφή μαζί σας
Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας

Περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή

Προθεσμία 28 Φεβρουαρίου 2023 (ορισμένες θέσεις κλείνουν στις 7 Μαρτίου) :  12 Marie-Sklodowska Curie Doctoral Researcher Positions on Ageing, Place and Home (HOMEAGE) Η

HOMEAGE, μια ερευνητική συνεργασία εννέα χωρών, προσλαμβάνει για ένα διεθνές πρόγραμμα διδακτορικής κατάρτισης βάσει στοιχείων -Βασισμένη καινοτομία στη γήρανση επί τόπου.
1 Μαρτίου 2023: Ημέρα Μηδενικών Διακρίσεων (UNAIDS)

Σε αυτήν την ημέρα αλληλεγγύης για τον τερματισμό όλων των μορφών διακρίσεων, χρησιμοποιήστε τους πόρους της Παγκόσμιας Εκστρατείας για την Καταπολέμηση της Ηλικίας για να μιλήσετε για το #AWorld4AllAges.
1 Μαρτίου 2023 : 16η ετήσια ενημερωτική σειρά AARP-Ηνωμένων Εθνών για την Παγκόσμια Γήρανση – Καλύτερα Δεδομένα, Καλύτερες Ζωές για τους Ηλικιωμένους

Πραγματοποιείται αυτοπροσώπως στην 54η σύνοδο της Στατιστικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών. Ακολουθήστε τη δεκαετία στο Twitter για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την εκδήλωση.
1 Μαρτίου 2023: Age With Rights Global Rally Summit (Παγκόσμια Συμμαχία για τα Δικαιώματα των Ηλικιωμένων)

Σύμφωνα με την Παγκόσμια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για την ηλικία , οι πολιτικές και οι νόμοι που αντιμετωπίζουν τις ηλικιακές διακρίσεις και την ανισότητα εργάζονται για τη μείωση της γήρανσης. Γίνετε μέλος των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών καθώς υποστηρίζουν την προστασία των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων.
2 Μαρτίου 2023 : Υβριδική εκδήλωση – Προώθηση φιλικών προς την ηλικία οικονομιών ευημερίας για την υποστήριξη της υγιούς γήρανσης και της ψυχικής υγείας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής (ΠΟΥ Ευρώπη Περιφερειακό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου για την Υγεία στην Οικονομία Ευημερίας) Λάβετε μέρος στη ζωντανή ροή

την ημέρα μέσω Zoom.
3 Μαρτίου 2023 : Παγκόσμια Ημέρα Ακοής (ΠΟΥ)

Πάνω από το 65% των ηλικιωμένων αντιμετωπίζουν κάποιο βαθμό απώλειας ακοής – ωστόσο πολλοί δεν μπορούν να αναζητήσουν υποστήριξη λόγω ηλικιωμένων και ικανών στίγματα που σχετίζονται με την πάθηση. Την ημέρα αυτή, συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις μνήμης αμφισβητώντας αυτά τα στίγματα.
6 – 17 Μαρτίου 2023: Εξηκοστή έβδομη σύνοδος της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών (UN Women) Οι

ηλικιωμένες γυναίκες δεν πρέπει να μένουν πίσω στο έργο για τη διασφάλιση της ισότητας των φύλων. Συμμετέχετε σε μια σειρά από εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη γήρανση και υποστηρίξτε την ένταξη των ηλικιωμένων γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου).
13 – 17 Μαρτίου 2023: Φόρουμ WSIS 2023 (ITU)

Λάβετε μέρος στις πιο πρόσφατες συζητήσεις σχετικά με το πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να προάγουν την υγιή γήρανση, μεταξύ άλλων εορτάζοντας τους νικητές του φετινού  Βραβείου Καινοτομίας για την Υγιή Γήρανση .
Προθεσμία 17 Μαρτίου 2023: Υποβολή περιλήψεων – 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Γήρανση (Διεθνής Ομοσπονδία για τη Γήρανση)

Γίνετε μέρος μιας παγκόσμιας συγκέντρωσης και οδού για ανταλλαγή γνώσεων που ευθυγραμμίζεται με τη δεκαετία.
21 – 27 Μαρτίου 2023: Εβδομάδα αλληλεγγύης με τους λαούς που αγωνίζονται κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων (ΟΗΕ)

Η Παγκόσμια έκθεση του ΟΗΕ για τον ηλικιασμό υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο ο ηλικιακισμός επιδεινώνει άλλα μειονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένου του ρατσισμού. Αυτή την ημέρα, υπερασπιστείτε τους ηλικιωμένους σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν διασταυρούμενες μορφές διακρίσεων.

No comments:

Post a Comment

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης Μάρτιος 2023

  Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ γ...