Friday, January 15, 2021

Ο Jönköping στη Σουηδία κερδίζει το 2021 Access City Award

 


ο Βραβείο Access City, που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αναπηρίας, ξεκίνησε το 2010 για την προώθηση πρωτοβουλιών προσβασιμότητας σε ευρωπαϊκές πόλεις με περισσότερους από 50.000 κατοίκους. 

Οι νικητές της έκδοσης 2021 ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια τελετής την 1η Δεκεμβρίου 2020, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρίες . Το φετινό συνέδριο πραγματοποιήθηκε on-line.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ηχογράφηση της εκδήλωσης εδώ . Το βίντεο YouTube παρουσιάζει τα έργα που υλοποιήθηκαν από τις 6 πόλεις που επιλέχθηκαν από 50 αιτούντες.

Οι τρεις νικητές έκαναν τις πόλεις τους προσβάσιμες υπό πολύ διαφορετικές συνθήκες και προκλήσεις: 

  • Το Jönköping στη Σουηδία είναι ο μεγάλος νικητής της έκδοσης 2021, επιβραβεύοντας την αφοσίωσή του στην προσβασιμότητα παρά την - όμορφη, γραφική, αλλά και - προκλητική γεωγραφική της θέση.
  • Η Bremerhaven στη Γερμανία κατατάσσεται δεύτερη στην ολοκληρωμένη προσέγγισή της για την αντιμετώπιση όλων των ειδών ζητημάτων προσβασιμότητας.
  • Η Gdynia στην Πολωνία κερδίζει το τρίτο βραβείο για τη συνεχή προσπάθειά της να βελτιώσει την προσβασιμότητα και την ένταξη παρά τις μεγάλες βιομηχανικές της περιοχές.

Τρία ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν σε:

  • Η πόλη του Πόζναν στην Πολωνία για τη δυνατότητα πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες τους σε περιόδους πανδημίας. Η πολωνική πόλη υποστηρίζει ειδικά μεμονωμένους κατοίκους, ωθώντας τους ηλικιωμένους να σπέρνουν μάσκα για άλλους ηλικιωμένους και υποστηρίζοντας ηλικιωμένους στη χρήση τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών.
  • Η πόλη της Κομοτηνής στη Βόρεια Ελλάδα για τη δυνατότητα προσβασιμότητας σε μια ευκαιρία για ολόκληρη την πόλη, δηλαδή στην ανάπτυξη υποδομών προσβάσιμης σε όλους, από τον αθλητισμό έως τα λεωφορεία, αλλά επίσης υποστηρίζει τη συνεργασία και την κοινωνική ένταξη για όλους.
  • Η πόλη της Φλωρεντίας (Φλωρεντία) στην Ιταλία για την προσβασιμότητα του δομημένου περιβάλλοντος της, επιτρέποντας σε όλους να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την ιστορική πόλη, π.χ. με μονοπωλεία. 

  
Εκ μέρους της AGE Platform Europe, ο Liz Mestheneos, πρώην Πρόεδρος της AGE, συμμετείχε φέτος στην κριτική επιτροπή του Βραβείου ΕΕ . Ενώ πριν από μερικά χρόνια, το επίκεντρο των πόλεων και των ειδικών κριτών ήταν σε συγκεκριμένες και τεχνικές πτυχές της αναπηρίας και της ένταξης, υπήρξε αυξανόμενη αναγνώριση ότι πολλοί ηλικιωμένοι έχουν δυσκολία στην πρόσβαση στις πόλεις και στις πόλεις στις οποίες ζουν. Γι 'αυτό πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας είναι σημαντικό.

Διαβάστε περισσότερα στο δελτίο τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_20_2231




Επικοινωνία για προώθηση στην κοινωνία μας του θέματος ,ώστε να εφαρμοστεί στη πόλη μας ,μέσα από τον Δήμο!

τηλεφ 6932755008

Συνάντηση στα γραφεία μας Ιουστινιανού 19 Σέρρες!

No comments:

Post a Comment

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης Μάρτιος 2023

  Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ γ...