Friday, January 15, 2021

Η BAGSO αντλεί μαθήματα από την πανδημία στη Γερμανία


BAGSO_logoΑπό τον Μάρτιο του 2020, η Γερμανική Εθνική Ένωση Οργανώσεων Ηλικιωμένων, η BAGSO  παρακολουθεί την ανάπτυξη της πανδημίας COVID-19 και τις επιπτώσεις της στους ηλικιωμένους στη Γερμανία. Ο οργανισμός συνέβαλε στην αντιμετώπιση της κρίσης στον εντοπισμό προβλημάτων, στην υποβολή προτάσεων και στη διατύπωση απαιτήσεων.

Σε ένα πρόσφατο έγγραφο θέσεων, το BAGSO αντλεί μαθήματα από την πανδημία, ζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων και καλύτερη ετοιμότητα για μελλοντικές κρίσεις.

Συγκεκριμένα, η γερμανική οργάνωση μέλους AGE κάνει τις ακόλουθες 10 βασικές απαιτήσεις:

  1. Η Γερμανία πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για καταστάσεις κρίσης και έκτακτης ανάγκης. Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ειδικές συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.
  2. Τα κενά στην παροχή δημοτικών δημοσίων υπηρεσιών πρέπει να κλείσουν. Οι υπηρεσίες εργασίας και φροντίδας ηλικιωμένων για ηλικιωμένους απαιτούν δεσμευτική νομική βάση.
  3. Η υγεία πρέπει να καθιερωθεί ως κατευθυντήρια αρχή σε όλους τους τομείς πολιτικής. Η πρόσβαση στην προώθηση και την πρόληψη της υγείας πρέπει να διασφαλιστεί ακόμη και σε περιόδους κρίσης.
  4. Η δέσμευση και η συμμετοχή χρειάζονται αξιόπιστες δομές για να διασφαλίσουν ότι δεν θα αφεθούν στην τύχη ακόμη και σε περιόδους κρίσης.
  5. Η φροντίδα εντός και εξωτερικού χώρου δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη για περιόδους κρίσης. Το σύστημα φροντίδας πρέπει να μεταρρυθμιστεί ριζικά .
  6. Ο θάνατος με αξιοπρέπεια πρέπει να είναι δυνατός σε όλες τις δομές φροντίδας, ακόμη και σε περιόδους επιδημίας.
  7. Η παροχή πρόσβασης στο Διαδίκτυο αποτελεί μέρος των δημόσιων υπηρεσιών. Η Γερμανία χρειάζεται ένα «ψηφιακό σύμφωνο για μεγαλύτερη ηλικία» .
  8. Τα ηλικιωμένα άτομα δεν πρέπει να προστατεύονται. Η φωνή και η δέσμευσή τους είναι απαραίτητες.
  9. Η νομική προστασία των ηλικιωμένων πρέπει να βελτιωθεί.
  10. Η Γερμανία πρέπει να πρωτοπορήσει στην αειφόρο ανάπτυξη προκειμένου να αποτρέψει μελλοντικές κρίσεις. Όλες οι γενιές καλούνται να συνεισφέρουν. 
      

Διαβάστε τα πλήρη στοιχεία του BAGSO t  (στα Αγγλικά) 

https://www.bagso.de/publikationen/positionspapier/no-more-than-ever/

No comments:

Post a Comment

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης Μάρτιος 2023

  Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ γ...