Friday, December 11, 2020

Η AGE ηγείται συζητήσεων για τις προοπτικές των χρηστών στο εργαστήριο διαλόγου SHAPES για την ολοκληρωμένη φροντίδα

 

SHAPES-IntegratedCare_Workshop-Oct20

  
Η κάλυψη των αναγκών των χρηστών είναι ο βασικός στόχος της ολοκληρωμένης φροντίδας. Αυτό τονίσαμε σε ένα πρόσφατο εργαστήριο έργων της ΕΕ που εξετάζει διάφορες πτυχές της ολοκληρωμένης φροντίδας.


Στις 29 Οκτ, 2020 Carus Consilium Sachsen GmbH φιλοξενείται, με την υποστήριξη της AGE Platform Europe, του 2 ου διαλόγου Εργαστήρι ΣΧΗΜΑΤΑ , ένα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ ερευνητικό έργο των οποίων είμαστε εταίροι. Το εργαστήριο επικεντρώθηκε στην ολοκληρωμένη φροντίδα και διερεύνησε το θέμα από διάφορες οπτικές γωνίες.

Το εργαστήριο είχε συνολικά 124 εγγεγραμμένους συμμετέχοντες και κατά μέσο όρο 60 συμμετέχοντες συνδεδεμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ήταν μια δυναμική και καλά παρακολουθημένη εκδήλωση που συγκέντρωσε την κοινοπραξία SHAPES και τους ενδιαφερόμενους από όλη την Ευρώπη.

Το εργαστήριο ξεκίνησε με μια σειρά από αρχικές παρουσιάσεις, οι οποίες μπορούν να ανακτηθούν στο κανάλι SHAPES Youtube . Μετά από αυτές τις παρουσιάσεις, οι συμμετέχοντες μπήκαν σε τέσσερις συνεδρίες για να συζητήσουν διαφορετικές προκλήσεις στην ολοκληρωμένη φροντίδα:

  1. Παραδείγματα ορθής πρακτικής ολοκληρωμένης φροντίδας, διδαγμάτων και μελλοντικών εννοιών
  2. Προοπτικές χρήστη για ολοκληρωμένη φροντίδα
  3. Αναβάθμιση λύσεων για ολοκληρωμένη φροντίδα
  4. Διαταραχή της αποσύνθεσης - Δημιουργία μιας νέας νοοτροπίας για φροντίδα
      

Η AGE οδήγησε τη συνεδρία 2 σχετικά με τις προοπτικές των χρηστών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Maynooth. Η συνεδρία κάλεσε τους συμμετέχοντες να παρέχουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με το ρόλο των ηλικιωμένων στις ολοκληρωμένες διαδικασίες φροντίδας. Μετά από μια εισαγωγή του AGE που τόνισε σε ποιο βαθμό η ένταξη είναι το κλειδί για την επίτευξη ποιοτικής φροντίδας , οι συμμετέχοντες πήραν ενεργά το λόγο για να μοιραστούν τις προοπτικές τους. Τόνισαν τον βασικό ρόλο των άτυπων φροντιστών και τις προκλήσεις στην υιοθέτηση καινοτομιών στους τομείς της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας . Αντανακλούσαν επίσης το πώς το COVID-19 - το οποίο έχει αποκαλύψει τις αδυναμίες στη συνέχεια της φροντίδας - μπορεί να επιταχύνει την υιοθέτηση και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων μοντέλων φροντίδας .

Το εργαστήριο διαλόγου ακολούθησε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης 4 εβδομάδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με επικεφαλής το AGE κάτω από τα hashtags #SHAPESDialogue και #IntegratedCare. Ήταν το 2 ο από 8 συνολικά εργαστήρια διαλόγου που το SHAPES θα διοργανώσει κατά τη διάρκεια του έργου. Το επόμενο πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2021, που φιλοξενείται από το Πανεπιστήμιο της Καστίλλης-Λα Μάντσα (Ισπανία), στην τεχνολογική πλατφόρμα SHAPES.
  

Το SHAPES είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» της ΕΕ και διαρκεί έως το 2023. Θα προσφέρει την πρώτη ανοιχτή πλατφόρμα που θα επιτρέπει την ευρεία ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων για υγιή γήρανση και ανεξάρτητη ζωή.
  

Για να μάθετε περισσότερα για το έργο, επισκεφθείτε τον ιστότοπο SHAPES και επικοινωνήστε με την Borja Arrue ή την Ilenia Gheno . Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε εύκολα στο ενημερωτικό δελτίο εδώ .
  

SHAPE-2DialogueWorkshop-εικόνα

No comments:

Post a Comment

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης Μάρτιος 2023

  Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ γ...