Friday, February 17, 2023

AGE Platform Europe Newsletter - February 2023

 

Ειδική ενημέρωση



Αντλώντας διδάγματα από τον COVID για τη διασφάλιση της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ

Τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στην Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξετάζει τον αντίκτυπο της αντίδρασης της ΕΕ στη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να μοιραστούν τις απόψεις τους. Συμμετείχαμε στις συζητήσεις για να διασφαλίσουμε ότι ακούστηκαν οι φωνές πολλών ηλικιωμένων που έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία και συνέβαλαν στην ανάκαμψη. Πάνω από όλα, υποστηρίζουμε ένα νέο όραμα για τη γήρανση και τη μακροχρόνια φροντίδα.  
Διαβάστε την Ειδική μας ενημέρωση

---    AGE NEWS   ---

Future of Social Protection - Ο Όμιλος Υψηλού Επιπέδου υποστηρίζει σθεναρά τις κοινωνικές επενδύσεις, με τεχνικά προβλήματα

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου που συστάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την έκθεση και τις συστάσεις της σχετικά με τις κύριες τάσεις που επηρεάζουν την κοινωνική προστασία και ευημερία στην ΕΕ μεσοπρόθεσμα.
Η έκθεση υποστηρίζει την αύξηση των κοινωνικών επενδύσεων, αλλά αποτυγχάνει να υιοθετήσει μια προσέγγιση βασισμένη στα δικαιώματα.

Διαβάστε την ανάλυσή μας

Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της ψυχικής υγείας σε επίπεδο ΕΕ: η συμβολή μας

Η πανδημία και οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία έχουν θέσει υπό πίεση την ψυχική υγεία του πληθυσμού της Ευρώπης και έφεραν αυτό το θέμα στο προσκήνιο της ατζέντας της ΕΕ. Συμμετείχαμε σε μια διαβούλευση της ΕΕ για την ψυχική υγεία, στην οποία τονίσαμε την ανάγκη για μια προσέγγιση βασισμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα που λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τους καθοριστικούς παράγοντες της ψυχικής υγείας σε όλη τη διάρκεια της ζωής. Διαβάστε περισσότερα

Έλληνα μέλος του AGE υπογραμμίζει τις προκλήσεις των χώρων εργασίας φιλικών προς την ηλικία στην εκδήλωση του ΟΗΕ

Η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Κοινωνική Ανάπτυξη πραγματοποίησε την 61η Συνεδρίασή της στη Νέα Υόρκη τον Φεβρουάριο. Ο κ. Βασίλης Λουζιώτης από τον Ελληνικό οργανισμό AGE 50+ Hellas συμμετείχε σε μια από τις παράλληλες εκδηλώσεις με θέμα τον Διαγενειακό διάλογο και τη συμμετοχή για την υποστήριξη της απασχόλησης και της αξιοπρεπούς εργασίας για όλους και την υπέρβαση των ανισοτήτων.
Διαβάστε για τη δήλωσή του

Υπεράσπιση για τα δικαιώματα των ηλικιωμένων στο πλαίσιο της ένταξης των Βαλκανικών χωρών στην ΕΕ

Τον περασμένο Ιανουάριο, πήγαμε στο Βελιγράδι για να παραδώσουμε εκπαίδευση σχετικά με «Συμμετοχή με φορείς χάραξης πολιτικής και υπεράσπιση της αλλαγής πολιτικής στη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ», ως μέρος του έργου ανθεκτικότητας στον COVID, στο οποίο είμαστε εταίρος.
Διαβάστε το άρθρο μας

AGE και μέλη που συμμετέχουν στο έργο καθοδήγησης εκτός συνόρων

Το AGE και δύο από τα μέλη του - Hellas 50+ και Cyprus Third Age Observatory - συμμετέχουν σε ένα νέο έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ για την καθοδήγηση πέραν των συνόρων που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες στις 25-27 Ιανουαρίου 2023. Διαβάστε το άρθρο
μας
---     ΑΛΛΑ ΝΕΑ    ---
ΕΜΠΛΕΚΟΜΑΙ!

Συμβολή στη διαβούλευση των Ηνωμένων Εθνών για την κακοποίηση ηλικιωμένων

Ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας για την απόλαυση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους ηλικιωμένους ζητά να δοθούν πληροφορίες σχετικά με εκδηλώσεις κακοποίησης ηλικιωμένων, εθνικά μέτρα πρόληψης, προστασίας και αποκατάστασης και καλών πρακτικών. Οι ΜΚΟ μπορούν να υποβάλουν τις απαντήσεις τους στα Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά έως την 1η Μαρτίου 2023.
Περισσότερες πληροφορίες
Πείτε τη γνώμη σας για την Παγκόσμια Εκστρατεία για την Καταπολέμηση της Ηλικίας
Η Παγκόσμια Εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στοχεύει στην αντιμετώπιση του ηλικιωμένου φαινομένου αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο όλοι σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και ενεργούμε απέναντι στην ηλικία και τη γήρανση. Ο ΠΟΥ σας προσκαλεί να μοιραστείτε τις απόψεις σας συμπληρώνοντας μια έρευνα 10-15 λεπτών που είναι διαθέσιμη στα Γαλλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά και Ρωσικά.
Διαβάστε περισσότερα
---    ΕΚΔΟΣΕΙΣ    ---
Ο αντίκτυπος της δημογραφικής αλλαγής σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον 
Αυτή η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσιάζει τις κινητήριες δυνάμεις της δημογραφικής αλλαγής και τον αντίκτυπό τους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Συζητά τόσο σταθερά εδραιωμένες μακροπρόθεσμες τάσεις όσο και πιο πρόσφατες εξελίξεις που προκαλούνται από ξαφνικές κρίσεις. Πρόσβαση στη δημοσίευση
Παγκόσμια Έκθεση του ΠΟΥ για τη χρηματοδότηση μακροχρόνιας φροντίδας
Αυτή η έκθεση εξετάζει τη χρηματοδότηση της μακροχρόνιας περίθαλψης παγκοσμίως, περιγράφοντας τις προκλήσεις της χρηματοδότησης μακροχρόνιας περίθαλψης σε χώρες υψηλού καθώς και χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. 
Πρόσβαση στην αναφορά
Κελάδημα
Facebook
Το έργο του AGE υποστηρίζεται από επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

No comments:

Post a Comment

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης Μάρτιος 2023

  Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ γ...