Wednesday, March 16, 2022

Ημέρες Κοινωνίας των Πολιτών - Εθελοντές για την Ευημερία

 Οι εθελοντές διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην εφαρμογή όλων των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και βρίσκονται σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό το μέλλον θα διαμορφωθεί όχι μόνο από πολιτικούς ή επίσημα δομημένα όργανα, αλλά και από εκατομμύρια πολίτες – εθελοντές που ξοδεύουν καθημερινά τον χρόνο και την ενέργειά τους ενεργώντας αλληλέγγυα με άλλοι για το κοινό καλό.

Αυτό το εργαστήριο, που διοργανώθηκε από το Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Εθελοντισμό (CEV), τη Volonteurope και την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ), θα ασχοληθεί με μια σειρά επιμέρους θεμάτων:

  • Αξιολόγηση της υποστήριξης πολιτικής και προγραμμάτων για τον εθελοντισμό στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ Επόμενης Γενιάς και της συμβολής του στην ευημερία. 
  • Διερεύνηση πώς να μετρηθεί καλύτερα η αξία του εθελοντισμού για την ευημερία στην Ευρώπη και έτσι να έχουμε μια ισχυρότερη βάση αποδεικτικών στοιχείων για τις τρέχουσες και μελλοντικές πολιτικές.
  • Κατανόηση της οικονομικής συμβολής του εθελοντισμού στη διαδικασία ανάκαμψης και της αυξημένης ευημερίας. 
  • Αναστοχασμός στον εθελοντισμό που επικεντρώνεται στη δημοκρατία και την ενεργό συμμετοχή του πολίτη, ως έκφραση των ευρωπαϊκών αξιών που συμβάλλουν στη μελλοντική ευημερία στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της ενεργού ενσωμάτωσης εγκατεστημένων και αυξανόμενων πληθυσμών μεταναστών.

Έχουμε προσκληθεί να μιλήσουμε στη συζήτηση για τον Εθελοντισμό μεταξύ των γενεών και τον εθελοντισμό ηλικιωμένων.

Περισσότερες πληροφορίες και σύνδεσμος για την online εκδήλωση

https://www.eesc.europa.eu/en/agenda-items/workshop-3-volunteers-prosperity

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 -10:00 έως 12:00
Τοποθεσία: 
Σε σύνδεση
https://www.age-platform.eu/event/civil-society-days-volunteers-prosperity

Επικοινωνία για προώθηση στην κοινωνία μας του θέματος που σας ενδιαφέρει ,ώστε να εφαρμοστεί στη πόλη μας ,μέσα από τον Δήμο!

τηλεφ 6932 755 008

Συνάντηση στα γραφεία μας, Ιουστινιανού 19 Σέρρες.

No comments:

Post a Comment

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης Μάρτιος 2023

  Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ γ...