Friday, December 11, 2020

Ψηφιακό χάσμα

DIGITOL_Logo_pink 

> Θέμα:  ψηφιακό χάσμα, ψηφιακός γραμματισμός, παραπληροφόρηση

> Χρονολόγιο: Ιανουάριος 2020 - Δεκέμβριος 2021

> Λέξεις κλειδιά:  ενεργός πολίτης, ψηφιακός γραμματισμός, συμμετοχή, χρήση Διαδικτύου, κοινωνία της πληροφορίας, μεταφορά γενεών μεταξύ γενεών

 

Στόχοι

Ο σκοπός του έργου DIGITOL είναι να καταπολεμήσει το αποτέλεσμα και τη διάδοση των ψεύτικων ειδήσεων με την ανάπτυξη του ψηφιακού γραμματισμού των ηλικιωμένων και την προώθηση κοινών αξιών της  ΕΕ μεταξύ των ηλικιωμένων πολιτών. Το έργο στοχεύει στην καταπολέμηση των διακρίσεων, στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης και της ενεργού ιθαγένειας των ηλικιωμένων, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον ρόλο της παραπληροφόρησης μέσω των κοινωνικών μέσων και των ψηφιακών μέσων. 

Για να επιτύχει τα παραπάνω, η DIGITOL θα χρησιμοποιήσει  καινοτόμες διαγενεακές εκπαιδευτικές πρακτικές και θα εμπλέξει ηλικιωμένους ενήλικες σε μη τυπική εκπαίδευση και θα δημιουργήσει συν-ευκαιρίες κατάρτισης. 

 

Αναμενόμενα αποτελέσματα

Τελικά, το έργο θα παραδώσει:

  • Αναφορές ανάλυσης πλαισίου χώρας σχετικά με την ψηφιακή ενσωμάτωση ηλικιωμένων ενηλίκων και εργαλεία που διατίθενται στις τέσσερις πιλοτικές χώρες (Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία) για τη βελτίωση της ψηφιακής παιδείας των ηλικιωμένων και την αποτροπή της διάδοσης ψευδών ειδήσεων
  • Μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης ψηφιακής κοινωνικής ακαδημίας που συγκεντρώνει εκπαιδευτικό υλικό
  • Ένα δίκτυο 40 νέων πρεσβευτών  ικανών να εκπαιδεύσουν ηλικιωμένους ενήλικες
  • Ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ικανοτήτων  για 100 μεγαλύτερους ενήλικες για παρακολούθηση εργαστηρίων και διαδικτυακών σεμιναρίων

 

Συμμετοχή ηλικίας

Ο ρόλος της AGE στην κοινοπραξία είναι διττός:

  1. συμβάλλουν στην κατανόηση της ψηφιακής συμμετοχής των ηλικιωμένων, στη φύση των ψεύτικων ειδήσεων και στον εντοπισμό των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών στην εκπαίδευση ενηλίκων
  2. να συνεργαστείτε με τους σχετικούς Ευρωπαίους ενδιαφερόμενους, να σχεδιάσετε ένα σχέδιο αειφορίας για το μέλλον της DIGITOL και να συμμετάσχετε στη διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου.

 

Συνεργάτες

Η κοινοπραξία DIGITOL καλύπτει 6 ευρωπαϊκές χώρες, συγκεκριμένα: Βέλγιο, Βουλγαρία, Εσθονία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία και Ρουμανία και βασίζεται στην ειδική εμπειρογνωμοσύνη κάθε οργανισμού.

  • Οι CCB (Ιταλία), Pro Arbeit (Γερμανία), 50+ Hellas (Ελλάδα) και Znanie (Βουλγαρία) θα δοκιμάσουν την Ψηφιακή Κοινωνική Ακαδημία, θα προσλάβουν συμμετέχοντες και θα οργανώσουν τις προπονήσεις σε τοπικό επίπεδο.
  • Η Tree (Εσθονία) θα είναι υπεύθυνη για τις δραστηριότητες ψηφιακής επικοινωνίας και διάδοσης.
  • Η AGE (Βέλγιο) θα ηγηθεί της αναβάθμισης και της βιωσιμότητας των αποτελεσμάτων του έργου. 

Μεταξύ των συνεργατών της DIGITOL, είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπολογίζουμε στην  50+ Hellas , ένα Έλληνα μέλος του AGE, το οποίο έχει μακρόχρονη εμπειρία στην εκτέλεση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη του ψηφιακού γραμματισμού των ηλικιωμένων ενηλίκων.

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Επικοινωνία για προώθηση στην κοινωνία μας του θέματος ,ώστε να εφαρμοστεί στη πόλη μας ,μέσα από τον Δήμο!

τηλεφ 6932755008

Συνάντηση στα γραφεία μας Ιουστινιανού 19 Σέρρες!


Σύντομη περιγραφή: 
- Ψηφιακή ένταξη για ηλικιωμένους

No comments:

Post a Comment

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης Μάρτιος 2023

  Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ γ...