Friday, December 11, 2020

Τα μέλη του AGE παραμένουν δεσμευμένα στην προστασία των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος COVID-19

 Από το πρώτο κύμα της πανδημίας την άνοιξη, τα μέλη μας δεν έχουν χαλαρώσει στην προσπάθειά τους. Πολλές οργανώσεις ηλικιωμένων σε όλη την Ευρώπη εξακολουθούν να συμμετέχουν ενεργά για την προστασία των δικαιωμάτων των κατοίκων στο σπίτι φροντίδας, την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω ηλικίας, την υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης των ηλικιωμένων και την ψυχική ευεξία. Πολλοί υποστηρίζουν επίσης στρατηγικές εξόδου COVID-19 για σεβασμό του δικαιώματος φροντίδας, αυτονομίας και αξιοπρέπειας των ηλικιωμένων. 

Για να αναφέρω μόνο μερικά από αυτά:

  • Στο Βέλγιο και την Ισπανία,   ζητήθηκε η γνώμη των ηλικιωμένων Respect  και της  FATEC για την εμπειρία τους από την πανδημία από ειδικές κοινοβουλευτικές επιτροπές που είναι επιφορτισμένες με τη διερεύνηση της διαχείρισης της κρίσης. 
  • Στη Σουηδία, η  SPF Seniorerna καλεί τους  ηλικιωμένους άνω των 80 να ζητούν τη γνώμη τους σε έρευνες σχετικά με το COVID-19. Με το  PRO Svergie ζητούν από τους  δήμους να ακούσουν τους ηλικιωμένους που λαμβάνουν φροντίδα και να επενδύσουν στο προσωπικό φροντίδας.
    Σε δελτίο τύπου , η πρόεδρος της SPF Seniorerna Eva Eriksson χαιρετίζει την αλλαγή των συστάσεων για άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω, τα οποία θα ακολουθήσουν τώρα τις γενικές συστάσεις. Καλεί όλους να αναλάβουν την ευθύνη και να ενεργήσουν με σύνεση.
  • Στη Γαλλία, το  Old'Up αρνείται  τον περιορισμό μόνο για ηλικιωμένους. και η ένωση  AD-PA ζητά  καλύτερη υποστήριξη για τους φροντιστές σπιτιού. 
  • Στην Ελλάδα και τη Σλοβενία,  50+ Hellas  και  ZDUS  προωθούν γραμμές βοήθειας για την αποφυγή απομόνωσης και την υποστήριξη της ψυχικής υγείας.
  • Στη Γερμανία, η BAGSO καταγγέλλει τους περιορισμούς στις επισκέψεις και τον περιορισμό των κατοίκων σε ιδρύματα φροντίδας ως παραβίαση του γερμανικού συντάγματος. Αυτό ακολουθεί το συμπέρασμα του εμπειρογνώμονα του συνταγματικού δικαίου καθηγητή Dr. Friedhelm Hufen. Ο γερμανικός ανώτερος οργανισμός καλεί να προστατεύσει τα ηλικιωμένα άτομα από δυσανάλογες παρεμβολές στα βασικά τους δικαιώματα και για τη συμμετοχή εκπροσώπων των κατοίκων φροντίδας στο συγκεκριμένο σχέδιο του κανονισμού.
  • Στην Ισπανία, η  CEOMA συμμερίζεται την έκκληση του οργανισμού αναπηρίας CERMI που θεωρεί την άρνηση υγειονομικής περίθαλψης σε ηλικιωμένα άτομα με αναπηρία στην πανδημία ως «αποτυχία παροχής βοήθειας».

Επικοινωνία για προώθηση στην κοινωνία μας του θέματος ,ώστε να εφαρμοστεί στη πόλη μας ,μέσα από τον Δήμο!

τηλεφ 6932755008

Συνάντηση στα γραφεία μας Ιουστινιανού 19 Σέρρες!

No comments:

Post a Comment

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης Μάρτιος 2023

  Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ γ...