Thursday, December 1, 2022

Η μηνιαία σας ενημέρωση για τη Δεκαετία – Νοέμβριος 2022

 

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης

Καλωσορίσατε στην ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης για τον Νοέμβριο!

Σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο, μάθετε περισσότερα για:

Έκθεση Προόδου Δεκαετίας 2023: βοηθήστε μας να αναδείξουμε τις εμπειρίες και τις συνεισφορές σας

Αναλαμβάνετε δράση κατά τη διάρκεια της Δεκαετίας του ΟΗΕ για υγιή γήρανση για να επιτύχετε αλλαγή με και για τους ηλικιωμένους; Θέλουμε να ακούσουμε από εσάς!

Τα Ηνωμένα Έθνη θα δημοσιεύσουν το 2023 μια έκθεση προόδου σχετικά με την εφαρμογή της Δεκαετίας του ΟΗΕ για την υγιή γήρανση. Η έκθεση είναι μια ευκαιρία να επισημανθούν οι ενέργειες που αναλαμβάνονται από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για την προώθηση της υγιούς γήρανσης.

Αναζητούμε περιπτωσιολογικές μελέτες προγραμμάτων, πρωτοβουλιών ή δραστηριοτήτων  που προάγουν την υγιή γήρανση και μπορούν να παρουσιαστούν ως παραδείγματα δράσεων που έγιναν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας.

Έχετε λάβει συγκεκριμένα μέτρα για τη βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων, των οικογενειών τους και των κοινοτήτων τους; Παρακαλούμε συνεισφέρετε τη μελέτη περίπτωσης σας  στην πλατφόρμα Decade  έως τις 20 Ιανουαρίου 2023 !
Μάθετε περισσότερα για την έκθεση προόδου της δεκαετίας
Υποβάλετε μια μελέτη περίπτωσης

Ανακαλύψτε τα στοιχεία πίσω από τις ψηφιακές παρεμβάσεις για τη μείωση της κοινωνικής απομόνωσης και της μοναξιάς στους ηλικιωμένους

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το βίντεο στο YouTube.
Οι ψηφιακές τεχνολογίες όπως τα smartphone και οι εφαρμογές βιντεοκλήσεων βοηθούν τους ηλικιωμένους να παραμένουν κοινωνικά συνδεδεμένοι; Τα ρομπότ κατοικίδια βοηθούν τους ηλικιωμένους να αισθάνονται λιγότερο μόνοι;

Βρείτε τα στοιχεία που χρειάζεστε για να απαντήσετε σε αυτού του είδους τις ερωτήσεις με ένα νέο εργαλείο χαρτών αποδεικτικών στοιχείων και χασμάτων από τον ΠΟΥ και τη Συνεργασία Campbell, που αναπτύχθηκε για τη δεκαετία του ΟΗΕ για την υγιή γήρανση.

Εξερευνήστε τα στοιχεία του ΠΟΥ και το κόμβο χαρτών κενών για τη δεκαετία και:
  • Ανακαλύψτε υπάρχοντα στοιχεία για ένα θέμα
  • Βρείτε λύσεις που να υποστηρίζονται από στοιχεία
  • Προσδιορίστε ποιες παρεμβάσεις χρειάζονται περισσότερα στοιχεία
Επισκεφθείτε τον κόμβο χαρτών αποδεικτικών στοιχείων και κενών του ΠΟΥ για τη δεκαετία
Μάθετε περισσότερα σε ένα Σχόλιο Δεκαετίας ειδικού για το θέμα

#8BillionStrong: Απεριόριστες δυνατότητες για υγιή γήρανση

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το βίντεο στο YouTube.
Στις 15 Νοεμβρίου, ο παγκόσμιος πληθυσμός έφτασε τα 8 δισεκατομμύρια άτομα – όλοι με την ευκαιρία να απολαύσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Σύμφωνα με το UNFPA, η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και η γήρανση του πληθυσμού είναι 2 από τις 8 τάσεις του κόσμου μας των 8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτά είναι επιτεύγματα που αξίζει να γιορτάσουμε!

Αλλά η μεγαλύτερη ζωή μας δεν είναι ακόμα πιο υγιής ζωή για όλους. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να διασφαλίσουμε ότι το περιβάλλον μας υποστηρίζει να είμαστε και να κάνουμε αυτό που εκτιμούμε, ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Αυτή τη δεκαετία του ΟΗΕ για υγιή γήρανση, είναι καιρός να σταθούμε μαζί – #8BillionStrong – για να μεταμορφώσουμε τον κόσμο σε ένα καλύτερο μέρος για να μεγαλώσουν, για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.
Μάθετε περισσότερα για την καμπάνια #8BillionStrong της UNFPA
Εγγραφείτε στο κίνημα της Δεκαετίας του ΟΗΕ για την υγιή γήρανση

Γιορτάζοντας το δεύτερο έτος της δεκαετίας και ενθουσιαζόμαστε για το τι έρχεται στη συνέχεια

Το 2022 είδε τη δυναμική και την ενέργεια να συνεχίζουν να αναπτύσσονται γύρω από τη βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων, των οικογενειών τους και των κοινοτήτων τους. Τι συναρπαστικά πράγματα έρχονται το 2023;

Ελάτε μαζί μας στα ψηφιακά κανάλια της Δεκαετίας στα μέσα Δεκεμβρίου, καθώς αναπολούμε τα επιτεύγματα και τα ορόσημα του δεύτερου έτους της Δεκαετίας και προσβλέπουμε σε άλλον έναν χρόνο συνεργασίας για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν μακρά και υγιή ζωή.
Ακολουθήστε τα ψηφιακά κανάλια της Δεκαετίας

Περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή

2/3 Δεκεμβρίου 2022: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Επισημάνετε τις τομές μεταξύ της ηλικίας και της ικανότητας και συμμετάσχετε στην έναρξη μιας έκθεσης του ΠΟΥ για την ισότητα στην υγεία για τα άτομα με αναπηρία .
10 Δεκεμβρίου 2022: Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Είναι η έναρξη μιας εκστρατείας διάρκειας ενός έτους για τον εορτασμό της 75ης επετείου από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (UDHR). Ελάτε μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  καθώς αποσυσκευάζουμε τις συνδέσεις της UDHR με τη δεκαετία.
12 Δεκεμβρίου 2022: Διεθνής Ημέρα Παγκόσμιας Κάλυψης Υγείας

#HealthForAll σημαίνει υγεία για όλους – συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων. Υποστηρίξτε για πιο δίκαια, ολοκληρωμένα συστήματα φροντίδας που ανταποκρίνονται ολιστικά στις ανάγκες μας.
Προθεσμία 31 Ιανουαρίου 2023 : Φεστιβάλ Κινηματογράφου Υγεία για Όλους (ΠΟΥ)

Οι ταινίες είναι ένας ισχυρός τρόπος για την ευαισθητοποίηση, τη βελτίωση της κατανόησης και την ενθάρρυνση θετικών αλλαγών συμπεριφοράς. Υποβάλετε μια ταινία για την υγιή γήρανση ή μια ταινία που φτιάχτηκε από ηλικιωμένους !
Μπορούμε να βοηθήσουμε να διαδοθεί η είδηση; Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Σε περίπτωση που το χάσατε: εκδηλώσεις, δημοσιεύσεις και άλλα

Silver Economy Forum 2022 (Παγκόσμιος Συνασπισμός για τη Γήρανση)

8–9 Νοεμβρίου:  Ποιες είναι οι πολιτικές και οι πρακτικές που απαιτούνται για την αξιοποίηση των ευκαιριών της Silver Economy των 17 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ; Ενημερωθείτε για τις διατομεακές συνομιλίες .

No comments:

Post a Comment

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης Μάρτιος 2023

  Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ γ...