Saturday, October 22, 2022

Συνεργαζόμαστε για να δώσουμε σε όλους την ευκαιρία να προσθέσουν ζωή στα χρόνια, όπου κι αν ζουν





Σχετικά με τον Συνεταιρισμό

Το Healthy Aging Collaborative (HAC) είναι ένα δίκτυο για την προώθηση και την ενίσχυση της πολυτομεακής και πολυμερούς συνεργασίας για την προώθηση της υγιούς γήρανσης και ειδικότερα την εφαρμογή της Δεκαετίας του ΟΗΕ για την υγιή γήρανση (2021–2030).

Το HAC ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 μετά το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ( Ψήφισμα 75/131 ) που καλεί τον ΠΟΥ, σε στενή συνεργασία με άλλες υπηρεσίες του ΟΗΕ, να ηγηθεί της Δεκαετίας του ΟΗΕ για την υγιή γήρανση – μια παγκόσμια συνεργασία που φέρνει σε επαφή κυβερνήσεις , την κοινωνία των πολιτών, διεθνείς οργανισμούς, επαγγελματίες, ακαδημαϊκά ή ερευνητικά ιδρύματα, τα μέσα ενημέρωσης και τον ιδιωτικό τομέα για τη βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων των οικογενειών και των κοινοτήτων τους.

Το HAC, όπως και το σχέδιο για τη δεκαετία του ΟΗΕ για την υγιή γήρανση, οραματίζεται έναν κόσμο στον οποίο όλοι μπορούν να ζήσουν μια μεγαλύτερη και πιο υγιή ζωή.

Οι στόχοι του HAC περιλαμβάνουν:

  • ευαισθητοποίηση σχετικά με τη δεκαετία του ΟΗΕ για την υγιή γήρανση (2021–2030) και τους δεσμούς της με άλλες ατζέντες και μηχανισμούς, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της Παγκόσμιας στρατηγικής και σχεδίου δράσης του ΠΟΥ για τη γήρανση και την υγεία 2016–2030, το Διεθνές Σχέδιο Δράσης της Μαδρίτης για Η γήρανση, η ατζέντα 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη (SDGs) και η κοινή μας ατζέντα.
  • ενίσχυση του διεθνούς συντονισμού για την υγιή γήρανση και προώθηση της πολυτομεακής δέσμευσης και συνεργασίας·
  • ενθάρρυνση και υποστήριξη της εφαρμογής της Δεκαετίας του ΟΗΕ για υγιή γήρανση σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της προσέγγισης των ανθρώπων όπου ζουν· και
  • αναγνωρίζοντας τον ρόλο των ηλικιωμένων, διασφαλίζοντας την ουσιαστική συμμετοχή τους στην υλοποίηση της Δεκαετίας, μεταξύ άλλων μέσω της εφαρμογής προσεγγίσεων που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  • https://www.decadeofhealthyageing.org/about/join-us/collaborativeThe Healthy Aging Collaborative

Λυψη ορων συνεργασίας
https://www.decadeofhealthyageing.org/docs/librariesprovider5/default-document-library/terms-of-reference---healthy-ageing-collaborative.pdf?




No comments:

Post a Comment

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης Μάρτιος 2023

  Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ γ...