Thursday, July 28, 2022

Η μηνιαία σας ενημέρωση για τη Δεκαετία - Ιούλιος 2022

 

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης

Καλώς ήρθατε στην ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης για τον Ιούλιο!

Σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο, μάθετε περισσότερα για:
  • Κύματα καύσωνα! Απαιτείται επείγουσα δράση για το κλίμα για την υγιή γήρανση
  • Προώθηση κοινωνικών δεσμών την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας και όχι μόνο
  • Πρόσφατες εργασίες για τη διασφάλιση της πρόσβασης στη μακροχρόνια φροντίδα για όλους όσους τη χρειάζονται
  • Προσεχείς ευκαιρίες για συμμετοχή
  • Σε περίπτωση που το χάσατε: εκδηλώσεις, δημοσιεύσεις και άλλα


  • Κύματα καύσωνα! Απαιτείται επείγουσα δράση για το κλίμα για την υγιή γήρανση

  • Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν καύσωνες που σπάνε ρεκόρ στο βόρειο ημισφαίριο. Αυτοί οι καύσωνες προκαλούν πρωτοφανή επίπεδα πυρκαγιών, ξηρασίας και θερμοπληξίας: σημάδια μιας παγκόσμιας κλιματικής έκτακτης ανάγκης που θα αναιρέσει δεκαετίες προόδου στην υγεία και την ευημερία, συμπεριλαμβανομένων των σημερινών και των μελλοντικών γενεών ηλικιωμένων .

    Δεν υπάρχει υγιής γήρανση χωρίς έναν υγιή πλανήτη.  Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πρόσφατα ανακήρυξε το υγιεινό περιβάλλον ανθρώπινο δικαίωμα . Λάβετε δράση τώρα για να ενσωματώσετε τη δράση για το κλίμα σε όλες τις εργασίες για τη βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων, των οικογενειών τους και των κοινοτήτων τους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΟΗΕ για την υγιή γήρανση.

Προώθηση κοινωνικών δεσμών την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας και όχι μόνο



30 Ιουλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας . Πέρυσι, οι υπηρεσίες του ΟΗΕ συγκεντρώθηκαν για να σηματοδοτήσουν την ημέρα τονίζοντας την κοινωνική απομόνωση και τη μοναξιά μεταξύ των ηλικιωμένων ως αυξανόμενη ανησυχία για την υγεία, την κοινωνική και την οικονομία μέσω μιας από κοινού δημοσιευμένης συνοπτικής ενημέρωσης .

Ένα χρόνο μετά, η προώθηση της κοινωνικής σύνδεσης εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της υγιούς γήρανσης. Για παράδειγμα, νέα έρευνα από τον ΠΟΥ έδωσε δύναμη στην παρατήρηση ότι η μοναξιά έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Ο καθένας έχει έναν ρόλο να παίξει. Στις 30 Ιουλίου και μετά, αναλάβετε δράση για να μειώσετε την κοινωνική απομόνωση και τη μοναξιά – και πείτε μας τι κάνετε, ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη δουλειά σας!

Εξασφάλιση πρόσβασης σε μακροχρόνια φροντίδα για όσους τη χρειάζονται


https://www.decadeofhealthyageing.org/topics-initiatives/decade-action-areas/long-term-care

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρειαστούν υποστήριξη για να φροντίσουν τον εαυτό τους κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στο να μπορούμε να ζούμε με νόημα, αξιοπρέπεια και δικαιώματα – ακόμη και στη μετέπειτα ζωή.

Αυτή τη δεκαετία του ΟΗΕ για υγιή γήρανση, πώς διασφαλίζουμε την πρόσβαση σε καλής ποιότητας μακροχρόνια φροντίδα για όλους όσους τη χρειάζονται; Μάθετε περισσότερα και εμπλακείτε χρησιμοποιώντας τους πιο πρόσφατους πόρους για το θέμα:

Το Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ για την Ευρώπη, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση Εργασίας για Φροντιστές (Eurocarers), δημοσίευσαν πρόσφατα ένα νέο γράφημα για το πώς το φύλο διαμορφώνει τον αντίκτυπο της φροντίδας στην υγεία και την ευημερία των απλήρωτων άτυπων φροντιστών.

«Φροντίδα στην εργασία» , μια πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), διαπίστωσε ότι οι επενδύσεις σε άδειες και υπηρεσίες φροντίδας (συμπεριλαμβανομένης της μακροχρόνιας περίθαλψης) θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έως και 300 εκατομμύρια θέσεις εργασίας έως το 2035, ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανάγκες περίθαλψης του κόσμου .


Η δημιουργία βιώσιμων και δίκαιων συστημάτων και υπηρεσιών μακροχρόνιας φροντίδας απαιτεί δράση σε επίπεδο χώρας. Ο ΠΟΥ έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο για την υποστήριξη των χωρώννα λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι η πρόσβαση στη μακροχρόνια περίθαλψη είναι διαθέσιμη ως μέρος των προγραμμάτων καθολικής κάλυψης υγείας.



Η διασφάλιση της πρόσβασης στη μακροχρόνια περίθαλψη είναι ένας σημαντικός τομέας δράσης κατά τη δεκαετία του ΟΗΕ για την υγιή γήρανση. Βοηθήστε μας να υποστηρίξουμε το έργο σας κοινοποιώντας ό,τι κάνετε στην πλατφόρμα της Δεκαετίας ή επικοινωνώντας μαζί μας !


Περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή

9 Αυγούστου 2022: Διεθνής Ημέρα των Αυτόχθονων Λαών του Κόσμου

Το έργο μας για την προώθηση της υγιούς γήρανσης κατά την επόμενη δεκαετία πρέπει να #LeaveNoOneBehind. Ελάτε μαζί μας την ημέρα  για να γιορτάσουμε τις φωνές και τις συνεισφορές των ηλικιωμένων αυτόχθονων πληθυσμών.
9 Αυγούστου 2022: Παρουσίαση του εγγράφου θέσης του ΠΟΥ σχετικά με τη βελτιστοποίηση της υγείας του εγκεφάλου σε όλη τη διάρκεια της ζωής

Η υγεία του εγκεφάλου είναι μια σημαντική πτυχή της προώθησης της υγιούς γήρανσης. Γίνετε μέλος αυτής της διαδικτυακής εκδήλωσης για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προσέγγιση του ΠΟΥ για τη βελτιστοποίηση της υγείας του εγκεφάλου σε όλη τη διάρκεια της ζωής.
12 Αυγούστου 2022 : Διεθνής Ημέρα Νεολαίας

Το φετινό θέμα είναι « Αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών: Δημιουργώντας το #AWorld4AllAges ». Χρησιμοποιήστε τους πόρους της Παγκόσμιας Εκστρατείας για την Καταπολέμηση του Ageism για να εμπλακείτε στο Διαδίκτυο και μείνετε συντονισμένοι για λεπτομέρειες σχετικά με έναν διαδικτυακό εορτασμό της ημέρας.
Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ασία και τον Ειρηνικό (ESCAP) πραγματοποίησε πρόσφατα μια διάσκεψη για την ανασκόπηση της προόδου που σημειώθηκεστην υγιή γήρανση στην περιοχήτους.
29 Ιουνίου 2022 :  Διακυβερνητική συνάντηση Ασίας-Ειρηνικού σχετικά με την τέταρτη ανασκόπηση και αξιολόγηση του διεθνούς σχεδίου δράσης της Μαδρίτης για τη γήρανση



19 Αυγούστου 2022: 
Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής

Την ημέρα αυτή, υποστηρίξτε την αναγνώριση των αναγκών και των συνεισφορών των ηλικιωμένων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης – και μοιραστείτε όσα γνωρίζετε
 στην Πλατφόρμα της Δεκαετίας.


Σε περίπτωση που το χάσατε: εκδηλώσεις, δημοσιεύσεις και άλλα


14 Ιουλίου 2022 : Διαδικτυακή εκδήλωση - Ηλικιωμένες γυναίκες σε κρίσεις: αόρατες μεταξύ των πιο ευάλωτων

Αυτή η παράλληλη εκδήλωση στο Πολιτικό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου του ΟΗΕ διερεύνησε και ανέδειξε τις εμπειρίες των ηλικιωμένων γυναικών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Μόλις είναι διαθέσιμη, η ηχογράφηση θα αναρτηθεί στον παραπάνω σύνδεσμο.
19 Ιουλίου 2022 : Νέα φωτογραφική ιστορία από τον ΠΟΥ - Πώς μια οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών στο Κιργιστάν παρείχε σανίδα σωτηρίας για τους ηλικιωμένους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19

Μάθετε περισσότερα για την ιστορία της οργάνωσης της κοινωνίας των πολιτών «Κέντρο πόρων για τους ηλικιωμένους» στο Κιργιστάν. Πάντα αναζητούμε περισσότερες ιστορίες για προβολή - επικοινωνήστε .

Τι είδους γνώσεις για τη μακροχρόνια φροντίδα αναζητάτε;                           https://www.decadeofhealthyageing.org/platform-guide-to-knowledgeσει

https://www.decadeofhealthyageing.org/topics-initiatives/decade-action-areas/long-term-care

Νιώθεις χαμένος;  Λάβετε βοήθεια εδώ 
https://www.decadeofhealthyageing.org/platform-guide-to-knowledge




No comments:

Post a Comment

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης Μάρτιος 2023

  Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ γ...