Friday, April 8, 2022

12η Ανοιχτή Ομάδα Εργασίας για τη Γήρανση, 11 έως 14 Απριλίου 2022

 


12η Ανοιχτή Ομάδα Εργασίας για τη Γήρανση, 11 έως 14 Απριλίου 2022

Η Ανοιχτή Ομάδα Εργασίας για τη Γήρανση ιδρύθηκε από τη Γενική Συνέλευση με την απόφαση 65/182 στις 21 Δεκεμβρίου 2010. Η ομάδα εργασίας θα εξετάσει το υπάρχον διεθνές πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ηλικιωμένων και θα εντοπίσει πιθανά κενά και τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισής τους , συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης, κατά περίπτωση, της σκοπιμότητας περαιτέρω μέσων και μέτρων.

Φέτος, καθώς το Διεθνές Σχέδιο Δράσης της Μαδρίτης για τη Γήρανση πλησιάζει το 20ετές του ορόσημο, υπάρχει η ευκαιρία να δημιουργηθεί μια νέα ώθηση για δράση για να διασφαλιστεί ότι τα άτομα παντού μπορούν να γεράσουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια και να συνεχίσουν να συμμετέχουν στις κοινωνίες τους ως πολίτες με πλήρη δικαιώματα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ σημείωσε ότι η πανδημία COVID-19 θα πρέπει να θεωρείται ως τεστ αντοχής που μετράει πόσο προετοιμασμένα είναι τα κράτη μέλη για μια κοινωνία που γερνάει. Οι συνέπειες της πανδημίας και οι αντιδράσεις σε αυτήν έδειξαν ότι τα υπάρχοντα κανονιστικά πλαίσια σε διεθνές και εθνικό επίπεδο έχουν σοβαρά ελαττώματα και ότι η αποτελεσματική προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ηλικιωμένων είναι ακόμη πολύ μακριά.

Αυτό υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη βελτίωσης του διεθνούς πλαισίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Γενικός Γραμματέας κάλεσε την ανοιχτή ομάδα εργασίας της Γενικής Συνέλευσης για τη γήρανση να επιταχύνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη προτάσεων για ένα διεθνές νομικό μέσο για την προώθηση και την προστασία των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ηλικιωμένων.

Πολλοί ηλικιωμένοι σε όλο τον κόσμο συμφωνούν. Κατά την προετοιμασία της δωδέκατης συνόδου της ομάδας εργασίας, περισσότερες από 200 οργανώσεις υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή ζητώντας σαφή δράση για τα δικαιώματα των ηλικιωμένων.

Η 12η Σύνοδος  της Ανοιχτής Ομάδας Εργασίας για τη Γήρανση (OEWG) θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων 1 (Κτήριο Γενικής Συνέλευσης) στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη από τις 11 έως τις 14 Απριλίου 2022. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί στο Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων.

Φέτος, θα επικεντρωθούμε στη συμβολή των ηλικιωμένων στη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και στην οικονομική ασφάλεια. Μάθετε περισσότερα εδώ και ακολουθήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τα hashtags:  #OEWG #OEWG12 #AgeWithRights . 

Παρακολουθήστε LIVE:  

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη  διεύθυνση https://bit.ly/un-oewg12ageing .

No comments:

Post a Comment

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης Μάρτιος 2023

  Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ γ...