Monday, January 24, 2022

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Rebecca Danigelis, μιας 75χρονης γυναίκας που απολύεται χωρίς αιτία από τη δια βίου δουλειά της ως οικονόμος σε ξενοδοχείο.

 https://www.decadeofhealthyageing.org/find-knowledge/resources/events/detail/duty-free-a-tale-of-ageism-in-employment

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 3 Οκτωβρίου 2021

ΩΡΑ: 15:00–17:00 CEST

Η Παγκόσμια Εκστρατεία για την Καταπολέμηση της Ηλικίας διοργάνωσε την πρώτη διεθνή προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ «Duty Free», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2021 από τις 15:00–17:00 CEST. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Rebecca Danigelis, μιας 75χρονης γυναίκας που απολύεται χωρίς αιτία από τη δια βίου δουλειά της ως οικονόμος σε ξενοδοχείο. Το ντοκιμαντέρ όχι μόνο δίνει ορατότητα στο θέμα της γήρανσης κατά των ηλικιωμένων στην αγορά εργασίας, αλλά εκθέτει επίσης την οικονομική ανασφάλεια που προκύπτει και διαμορφώνει το μέλλον πολλών ηλικιωμένων σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η διεθνής πρεμιέρα άνοιξε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus. Μετά την πρεμιέρα ακολούθησε συζήτηση με τη Rebecca Danigelis, τον γιο της και τον σκηνοθέτη Sian-Pierre Regis και την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ILO Martha E. Newton. Αυτή η συζήτηση έδωσε την ευκαιρία να συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο η ηλικία στην αγορά εργασίας επηρεάζει τους ανθρώπους σε όλες τις χώρες και να επεξεργαστεί τις στρατηγικές που μπορούν να εφαρμοστούν για τη μείωση ή την αποτροπή της.   

Αυτή η εκδήλωση είναι μέρος της πρωτοβουλίας Ageism through the ages που διεξάγεται η Παγκόσμια Εκστρατεία για την Καταπολέμηση του Ηλικιωμένου από την 1η Οκτωβρίου (Διεθνής Ημέρα Ηλικιωμένων) έως τις 20 Νοεμβρίου 2021 (Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού) για να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον ηλικιακό χαρακτήρα καθώς επηρεάζει διαφορετικές ηλικίες ομάδες.

***

Αυτή η διεθνής προβολή πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και είχε ζωντανή λεζάντα σε όλες τις γλώσσες του ΟΗΕ (αραβικά, κινέζικα, αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, ισπανικά).


Επικοινωνία για προώθηση στην κοινωνία μας του θέματος που σας ενδιαφέρει ,ώστε να εφαρμοστεί στη πόλη μας ,μέσα από τον Δήμο!

τηλεφ 6932 755 008

Συνάντηση στα γραφεία μας, Ιουστινιανού 19 Σέρρες.

No comments:

Post a Comment

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης Μάρτιος 2023

  Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ γ...