Thursday, November 18, 2021

Το συνέδριο «Human Rights For All Ages: Promoting a Life Course Perspective and Intergenerational Cooperation to Combat Ageism»

 Η Σλοβενία ​​έχει θέσει την αντιμετώπιση των δημογραφικών προκλήσεων ψηλά στην πολιτική ατζέντα της προεδρίας της στο Συμβούλιο της ΕΕ.



ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 18 Νοεμβρίου 2021

ΩΡΑ: 9:00 - 15:30 CET

Όλοι θέλουμε να ζήσουμε μια ποιοτική ζωή στα γηρατειά μας, αλλά συχνά ξεχνάμε τις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ηλικιωμένος πληθυσμός. Ένα από αυτά είναι ο ηλικισμός, ο οποίος εμφανίζεται με τη μορφή στερεοτύπων, προκαταλήψεων και διακρίσεων σε βάρος των ηλικιωμένων. Πολύ συχνά παραμένει αγνοημένο, ακόμη και αόρατο, ωστόσο έχει πολλές αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων και στην εμπειρία της γήρανσης.

Ως εκ τούτου, η σλοβενική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2021 διοργάνωσε μια διεθνή διάσκεψη για το θέμα της ηλικίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων όλων των ηλικιών. Το συνέδριο αναζήτησε λύσεις σε συνεργασία μεταξύ γενεών και δια βίου προοπτική για τη γήρανση. Μόνο με το να συνειδητοποιήσουμε ότι ένα άτομο γερνά από τη γέννησή του και όχι μόνο σε μεταγενέστερα στάδια της ζωής, θα ξεπεράσουμε τη στενή οπτική της τρίτης ηλικίας και θα συμβάλουμε σημαντικά στην υπέρβαση της γήρανσης.

https://www.decadeofhealthyageing.org/find-knowledge/resources/events/detail/human-rights-for-all-ages-promoting-a-lifecourse-perspective-and-intergenerational-cooperation-to-combat-ageism


https://slovenian-presidency.consilium.europa.eu/it/notizie/minister-janez-cigler-kralj-older-persons-must-be-seen-heard-and-treated-as-full-members-of-our-societies/

 

Η Σλοβενία ​​έχει θέσει την αντιμετώπιση των δημογραφικών προκλήσεων ψηλά στην πολιτική ατζέντα της προεδρίας της στο Συμβούλιο της ΕΕ.

 Το συνέδριο «Human Rights For All Ages: Promoting a Life Course Perspective and Intergenerational Cooperation to Combat Ageism» τόνισε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο τα νεότερα όσο και τα μεγαλύτερα άτομα, καθώς ο ηλικιακός χαρακτήρας επηρεάζει άτομα όλων των ηλικιών.

Το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα, 18 Νοεμβρίου 2021 και διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Οικογένειας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών σε συνεργασία με την AGE Platform Europe και τη Σλοβενική Ομοσπονδία Συνταξιοδοτικών Οργανώσεων, επικεντρώθηκε πρώτα στο θέμα της ηλικίας. που εκδηλώνεται στην κοινωνία με τη μορφή στερεοτύπων με βάση την ηλικία, προκαταλήψεων και διακρίσεων.

Στο χαιρετισμό του, ο Υπουργός Cigler Kralj τόνισε ότι «η ηλικία μειώνει την ποιότητα της ζωής ενός ατόμου και αυξάνει την κοινωνική απομόνωση και τη μοναξιά», προσθέτοντας: «Η διασφάλιση της πλήρους συμμετοχής των ηλικιωμένων στην κοινωνία σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να τα δει κανείς. , ακούγονται και αντιμετωπίζονται ως πλήρη μέλη των κοινωνιών μας, τόσο ως άτομα όσο και ως ομάδα».

Η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Dubravka Šuica δήλωσε: "Είναι σημαντικό να καλλιεργήσουμε την κατανόηση, την αλληλεγγύη και την ευθύνη μεταξύ των γενεών και να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις κατά οποιασδήποτε ηλικιακής ομάδας. Αυτό ενισχύει τις κοινότητές μας και τη δημοκρατία, καθιστώντας τις κατάλληλες για το μέλλον." Η Ευρωπαία Επίτροπος για την Ισότητα, Helena Dalli, τόνισε: «Η οικοδόμηση μιας Ένωσης Ισότητας σημαίνει ότι δεν αφήνουμε χώρο για ηλικιωμένους».

Κατά την αναζήτηση λύσεων για την καταπολέμηση της γήρανσης, δόθηκε έμφαση στην προοπτική της πορείας ζωής για τη γήρανση και τη συνεργασία μεταξύ των γενεών. Η γήρανση δεν αφορά μόνο τους ηλικιωμένους. αφορά όλες τις ηλικίες, καθώς κάθε επένδυση που κάνει ένα άτομο στον εαυτό του καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του θα έχει αντίκτυπο στη ζωή του σε μεγαλύτερη ηλικία. Προσβλέποντας στο μέλλον, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης δραστηριοτήτων που αφορούν διαφορετικές γενιές. Η ενίσχυση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης στην κοινωνία θα συμβάλει στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και προελεύσεων. Οι ειδικοί επεσήμαναν επίσης την προσαρμογή της νομοθεσίας και των πολιτικών για την καταπολέμηση της γήρανσης, αλλάζοντας τις απόψεις μας για τη γήρανση μέσω της εκπαίδευσης και της εφαρμογής διαφόρων δραστηριοτήτων μεταξύ των γενεών.

Ο Πρόεδρος της AGE Platform Europe Ebbe Johansen τόνισε ότι η γήρανση είναι μια ευκαιρία, μια φυσική διαδικασία και μια δια βίου εμπειρία. "Η υιοθέτηση μιας προοπτικής της πορείας ζωής για τη γήρανση θα ενισχύσει τη συνεργασία μας με τους νεότερους και θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη διαφορετικότητα μεταξύ των ηλικιωμένων. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια κοινωνία όπου θα απολαμβάνουμε πλήρως τα δικαιώματά μας σε όλες τις ηλικίες." Ο Πρόεδρος της Σλοβενικής Ομοσπονδίας Οργανώσεων Συνταξιούχων Janez Sušnik σημείωσε ότι η γήρανση συσσωρεύει τις συνέπειες των προηγούμενων διακρίσεων και αποκλεισμών, τονίζοντας: "Η προοπτική της ζωής αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το γήρας. αλλά και ευρύτερων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών».

Ένα από τα βασικά μηνύματα της σλοβενικής Προεδρίας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης δημογραφικών προκλήσεων είναι ότι το ανθρώπινο κεφάλαιο πρέπει να επενδύεται από τη γέννηση και μετά. Αναγνωρίζοντας ότι η γήρανση μας επηρεάζει όλους, θα προχωρήσουμε πέρα ​​από τη στενή διαίρεση των ανθρώπων σε ηλικιακές ομάδες και έτσι θα συμβάλουμε στην υπέρβαση της γήρανσης.

Πατήστε επαφές

Urška Pregl

Εκπρόσωπος Τύπου Υπουργείου Εργασίας, Οικογένειας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών

·         urska.pregl@gov.si

·         00 386 30 462 041

 

Συνέδριο από πλατφορμα 10ετιας

https://www.decadeofhealthyageing.org/find-knowledge/resources/events/detail/human-rights-for-all-ages-promoting-a-lifecourse-perspective-and-intergenerational-cooperation-to-combat-ageism β

h

: 18 Νοεμβρίου 2021
ΩΡΑ: 9:00 - 15:30 CET

Όλοι θέλουμε να ζήσουμε μια ποιοτική ζωή στα γηρατειά μας, αλλά συχνά ξεχνάμε τις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ηλικιωμένος πληθυσμός. Ένα από αυτά είναι η ηλικία, που εμφανίζεται με τη μορφή στερεοτύπων, προκαταλήψεων και διακρίσεων σε βάρος των ηλικιωμένων. Πολύ συχνά παραμένει αγνοημένο, ακόμη και αόρατο, ωστόσο έχει πολλές αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων και στην εμπειρία της γήρανσης.

Ως εκ τούτου, η σλοβενική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2021 διοργάνωσε μια διεθνή διάσκεψη για το θέμα της ηλικίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων όλων των ηλικιών.
 Το συνέδριο αναζήτησε λύσεις στη συνεργασία μεταξύ των γενεών και τη δια βίου προοπτική για τη γήρανση. Μόνο με το να συνειδητοποιήσουμε ότι ένα άτομο γερνά από τη γέννησή του και όχι μόνο σε μεταγενέστερα στάδια της ζωής, θα ξεπεράσουμε τη στενή οπτική της τρίτης ηλικίας και θα συμβάλουμε σημαντικά στην υπέρβαση της γήρανσης.

ttps://www.youtube.com/watch?v=QtAuvbm1sh8


No comments:

Post a Comment

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης Μάρτιος 2023

  Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ γ...