Saturday, July 10, 2021

Οι ηλικιωμένοι στην Ευρώπη τρώνε πολύ λίγη πρωτεΐνη. Το συνέδριο PROMISS παρουσιάζει προτάσεις


PROMISS_finalEvent-Jun21-SaveTheDate

  
Στις 25 Ιουνίου 2021, το έργο PROMISS ( Πρόληψη του υποσιτισμού σε ηλικιωμένους) παρουσίασε τα αποτελέσματά του σε ένα υβριδικό συνέδριο. Με τον ευρωπαϊκό πληθυσμό να μεγαλώνει, η πρόκληση είναι να διατηρηθεί ένας αυξανόμενος αριθμός ηλικιωμένων υγιείς και δραστήριοι. Ωστόσο, στην Ευρώπη, περισσότεροι από 1 στους 4 ηλικιωμένους που ζουν στο σπίτι δεν τρώνε αρκετή πρωτεΐνη.


Το συνέδριο παρείχε την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη σημασία της πρωτεΐνης για τους ηλικιωμένους, τα ευρήματα PROMISS και τις βασισμένες σε στοιχεία συστάσεις που αναπτύχθηκαν στο έργο.

PROMISS_final_conferenceΜια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με επικεφαλής τον συντονιστή PROMISS Marjolein Visser, Vrije Universiteit Amsterdam, με συμβολή διεθνών εμπειρογνωμόνων Alfonso Cruz Jentoft, Universidad Europea de Madrid, Dorothee Volkert, Friedrich-Alexander-Universität και συνεργάτες PROMISS Marian de van der Schueren, Πανεπιστήμιο HAN και Marcelo Tyszler, Blonk Consultants, η οποία αξιολόγησε τη σημασία της πρωτεΐνης για τους ηλικιωμένους.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου ολομέλειας σχετικά με τη βέλτιστη πρόσληψη πρωτεΐνης για ηλικιωμένους που ζουν στο σπίτι, η Marjolein Visser τόνισε τα ευρήματα PROMISS ότι για τη βέλτιστη φυσική λειτουργία, οι ηλικιωμένοι πρέπει να τρώνε τουλάχιστον 1,0 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά kg σωματικού βάρους ανά ημέρα. Η αντιμετώπιση ερωτήσεων από το κοινό βοήθησε στην περαιτέρω αποσαφήνιση του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να φτάσετε καλύτερα στην πρόσληψη στην πράξη.

Πηγαίνοντας σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με συγκεκριμένα θέματα που σχετίζονται με πρωτεΐνες, πραγματοποιήθηκαν τρεις παράλληλες συνεδρίες διάσπασης:

πλάκα-εικόναΗ συνεδρία «Η κατανάλωση πρωτεΐνης με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο» που παρουσίασαν οι Alessandra Grasso και Ingeborg Brouwer (και οι δύο Vrije Universiteit Amsterdam) εξέτασαν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις διαφορετικών πηγών πρωτεϊνών και πώς να βελτιστοποιήσετε τη διατροφή σας με βιώσιμο τρόπο, τρώγοντας περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες και αντικατάσταση βοδινού ή αρνιού με πουλερικά.

Η συνάντηση με επικεφαλής την Christine Yung Hung (Πανεπιστήμιο της Γάνδης) και υποστηρίχτηκε στο στούντιο από τους Annet Roodenburg και Joost Linschooten (και τα δύο Πανεπιστήμιο HAS) επικεντρώθηκε στις «προοπτικές ηλικιωμένων ενηλίκων σχετικά με τις πρωτεΐνες - καταναλωτικές γνώσεις». Η παρουσίαση κάλυψε πολλές πτυχές όπως συμπεριφοριστικούς, φυσιολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες που διαμορφώνουν την πρόσληψη πρωτεϊνών, καθώς και γνώσεις και αποδοχή διαφόρων διαιτητικών πρωτεϊνών.

Η Barbara van der Meij και η Marije Block (και τα δύο πανεπιστήμια του HAN) κάνουν «τη στήριξη των ηλικιωμένων ενηλίκων να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεϊνών» στη συνεδρία τους. Παρουσίασαν πρακτικές συμβουλές, απάντησαν σε ερωτήσεις από το κοινό και έδειξαν στους νικητές του διαγωνισμού PROMISS υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες για διαγωνισμούς ηλικιωμένων.

Ένα κουίζ για τις γνώσεις τους σχετικά με τις πρωτεΐνες ολοκλήρωσε το συνέδριο και προσέλκυσε τους συμμετέχοντες με διαδραστικό τρόπο.

Όποιος ενδιαφέρεται να επανέλθει στις συνεδρίες του συνεδρίου, οι ηχογραφήσεις θα διατεθούν σύντομα στον ιστότοπο PROMISS www.promiss-vu.eu .

Μπορείτε επίσης να βρείτε όλες τις προτάσεις PROMISS σχετικά με την πρόσληψη πρωτεϊνών και την υγιή γήρανση, προσαρμοσμένες σε ηλικιωμένους , επαγγελματίες υγείας, διαιτολόγους, βιομηχανία τροφίμων και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στον ιστότοπο PROMISS, συμπεριλαμβανομένων φυλλαδίων, πίνακα πρωτεϊνών ή βίντεο σύντομων επεξηγήσεων.
  

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη Vera Hörmann ( vera.hoermann@age-platform.eu ) και τη Marine Luc ( marine.luc@age-platform.eu )
  

PROMISS-Session2overview-εικόνα

No comments:

Post a Comment

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης Μάρτιος 2023

  Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ γ...