Monday, June 28, 2021

Θα μιλήσουμε σήμερα για τις ανάγκες που έχει ο ανθρωπος σε αντιοξειδωτικά.

 

Θα μιλήσουμε σήμερα για τις ανάγκες που έχει ο ανθρωπος σε αντιοξειδωτικά.
Υπάρχουν δυο βασικες αποθήκες αντιοξειδωτικών. Η αποθήκη του αίματος και η αποθήκη των κυττάρων. Ο ανθρωπος πρεπει να έχει και τις δυο σε τιμές φυσιολογικες για να μην έχει προβλημα. ( η ανεπαρκεια σε αντιοξειδωτικα συνδεεται με πολλες παθησεις οπως καρδιακα, καρκινος, νευροεκφυλιστικα νοσηματα, κλπ). Απο τα αντιοξειδωτικά του αιματος και βασικα του πλάσματος το πιο σημαντικό είναι το ουρικό οξύ, προιον του καταβολισμού των βάσεων του DNA. Αρα αν κάποιος τρώει φαγητό που περιλαμβάνει κύτταρα ( φυτικης η ζωικής προελευσης) σε επαρκη ποσοτητα θα εχει ουρικο φυσιολογικο για να κανει την βρωμικη δουλεια εξουδετερωσης των ελευθερων ριζων μεσα στο πλάσμα.
Μέσα στα κύτταρα το πιο σημαντικό αντιοξειδωτικό είναι το τριπεπτίδιο γλουταθειόνη που παράγεται απο τις πρωτείνες που τρώμε. Αν κάποιος τρώει σωστά λογικά δεν έχει ανάγκη να παιρνει συμπληρώματα ( ουτε καν οι αθλητες), αρκει να τρωει καθημερινα τις απαιτουμενες εξτρα ποσοτητες αντιοξειδωτικών που τις παιρνει με ενα ποτηρι χυμο ροδι η με δυο εσπρεσσο η με δυο ποτηρια τσαι. Επομένως μην τρελλαινεστε να παιρνετε συμπληρωματα αντιοξειδωτικών. Απλα καλό είναι να ξερετε τα ενδογενη επιπεδα σας ( δειτε εδω www.foodoxys.com) και βασει αυτών να τρεφεστε. Εαν δεν θελετε να ξερετε ακολουθειστε τον γενικο κανονα που ειπα παραπανω.
Γιατι η μεγαλυτερη μπιζνα χτιζεται πανω στην αγνοια των ανθρωπων. Τους πουλανε δηλαδη φυκια για μεταξωτες κορδελες.
και το θεμα ειναι οτι και η τηλεοραση μπαινει σε αυτο το τριπακι παρολο που λογικα θα επρεπε να υπαρχει ενας ελεγχος. Λεω τωρα.........



https://www.foodoxys.com/?fbclid=IwAR3rz25LbglgmUUTQa2a_QZNGy-MS9HMFv274gzlmZffEJVZt6sOc6mrMLw


Επικοινωνία για προώθηση στην κοινωνία μας του θέματος ,ώστε να εφαρμοστεί στη πόλη μας ,μέσα από τον Δήμο!

τηλεφ 6932755008

Συνάντηση στα γραφεία μας Ιουστινιανού 19 Σέρρες!

No comments:

Post a Comment

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης Μάρτιος 2023

  Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ γ...