Friday, January 15, 2021

-- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 


---    ΕΚΔΟΣΕΙΣ    ---
Ευέλικτη εργασία για πάνω από 50 - Ένα κιτ εργαλείων για εργοδότες
Το Κέντρο για τη Γήρανση καλύτερα έχει συν-αναπτύξει μια εργαλειοθήκη με στόχο τη μεγιστοποίηση των οφελών της ευέλικτης εργασίας τόσο για επιχειρήσεις όσο και για ιδιώτες. 
Πρόσβαση στην εργαλειοθήκη
Εργατικό δυναμικό μακροχρόνιας φροντίδας: Απασχόληση και συνθήκες εργασίας
Αυτή η έκθεση από το Eurofound χαρτογραφεί τις συνθήκες εργασίας του εργατικού δυναμικού μακροχρόνιας φροντίδας και το ρόλο των συλλογικών διαπραγματεύσεων στον τομέα. Συζητά επίσης πολιτικές για να καταστήσει τον τομέα πιο ελκυστικό, να καταπολεμήσει την αδήλωτη εργασία και να βελτιώσει την κατάσταση των ευάλωτων ομάδων.
Διαβάστε περισσότερα
Πρόσληψη και διατήρηση σε ευρωπαϊκές κοινωνικές υπηρεσίες - έγγραφο κοινής θέσης
Στην παρούσα εργασία εξετάζεται πώς να βελτιωθεί η ελκυστικότητα του τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κοινωνικού διαλόγου ..
Διαβάστε περισσότερα
Ανθρώπινα δικαιώματα των ηλικιωμένων και COVID-19
Αυτή η δημοσίευση καλύπτει θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πλήττουν τους ηλικιωμένους, ιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όπως διακρίσεις λόγω ηλικίας, φτώχεια, απομόνωση και «διατομεακές διακρίσεις».
Διαβάστε περισσότερα
Μελέτη χαρτογράφησης σχετικά με τη διαγενεακή διάσταση του αθλητισμού
Μια ερευνητική μελέτη μικρής κλίμακας έχει συγκεντρώσει γνώσεις σχετικά με τη διαγενεακή διάσταση του αθλητισμού και εντοπίζει πρωτοβουλίες ορθών πρακτικών σε αυτόν τον τομέα. Η μελέτη στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη γνώσεων σχετικά με τα κύρια οφέλη, τα εμπόδια και τους διευκολυντές στη διαγενεακή διάσταση του αθλητισμού.
Διαβάστε περισσότερα
  Ξέρατε ότι...?  

Οι ηλικιωμένοι είναι χαρούμενοι, αλλά το αίσθημα της μοναξιάς αυξάνεται μεταξύ των άνω των 75 ετών, δείχνει μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Βέλγιο από το Ίδρυμα King Baudouin.
Η μεγάλη πλειοψηφία των μη εξαρτημένων ηλικιωμένων στο Βέλγιο δηλώνουν ότι είναι ευχαριστημένοι, αλλά ένα αυξανόμενο αίσθημα μοναξιάς μοιράζεται ένα σχετικά μεγάλο μέρος αυτής της ομάδας πληθυσμού. Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή εξέλιξη σε σύγκριση με το 2017. Οι τεχνολογικές λύσεις και τα δίκτυα κοινότητας γειτονιάς μπορεί να είναι μέρος της λύσης.
 

Επικοινωνία για προώθηση στην κοινωνία μας του θέματος ,ώστε να εφαρμοστεί στη πόλη μας ,μέσα από τον Δήμο!

τηλεφ 6932755008

Συνάντηση στα γραφεία μας Ιουστινιανού 19 Σέρρες!


No comments:

Post a Comment

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης Μάρτιος 2023

  Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ γ...