Friday, January 15, 2021

Κοινό διαδικτυακό σεμινάριο AGE για τη νομοθεσία της ΕΕ για την προσβασιμότητα των σιδηροδρόμων

 

EUYearofRail-visual

  
Ο στόχος αυτού του Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων του 2021 είναι να ευαισθητοποιήσει τα οφέλη των τρένων ως βιώσιμο, άνετο και ασφαλές μέσο μεταφοράς και να αυξήσει το μερίδιο των επιβατών και των εμπορευματικών μεταφορών που το χρησιμοποιούν.

Η ανάπτυξη των σιδηροδρόμων και η διασυνοριακή ευρωπαϊκή διάστασή της μπορούν να συμβάλουν στην οικονομία, τη βιομηχανία και την κοινωνία της ΕΕ, συμβάλλοντας παράλληλα στη διατήρηση ζωτικών υπηρεσιών ακόμη και σε απρόσμενη κρίση. Η πρωτοβουλία θα συμβάλει επίσης στην Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ και στο στόχο της να καταστεί ουδέτερη από το κλίμα έως το 2050.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, μια ποικιλία δραστηριοτήτων θα θέσει το σιδηρόδρομο στο προσκήνιο για να ενθαρρύνει τη χρήση σιδηροδρόμων σε όλη την Ευρώπη τόσο από τους πολίτες όσο και από τις επιχειρήσεις.

«Η μελλοντική μας κινητικότητα πρέπει να είναι βιώσιμη, ασφαλής, άνετη και προσιτή. Η Rail προσφέρει όλα αυτά και πολλά άλλα! Το Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά αυτόν τον τρόπο μεταφοράς. Μέσα από μια ποικιλία δράσεων, θα χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία για να βοηθήσουμε τον σιδηροδρόμο να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. Σας καλώ όλους να συμμετάσχετε στο Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων » , επισημαίνει η Adina Vălean, Ευρωπαϊκή Επίτροπος Μεταφορών σε δελτίο τύπου .

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έναν  ιστότοπο αφιερωμένο σε αυτό το έτος 2021  (διαθέσιμο σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ), ο οποίος θα παρέχει μια επισκόπηση των διαφόρων εκδηλώσεων, έργων και δραστηριοτήτων σε ολόκληρη την ΕΕ στο πλαίσιο αυτού του ευρωπαϊκού έτους.

Το επίσημο hashtag στο Twitter είναι  #EUYearofRail
  

Λογότυπο AGE Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία, ενώ υπενθυμίζουμε ότι η προσβασιμότητα των σιδηροδρόμων θα είναι απαραίτητη για την επίτευξη των αναμενόμενων στόχων. Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο η «φυσική» προσβασιμότητα των τρένων, αλλά και η προσέγγιση των πολυτροπικών μεταφορών με την ευρύτερη έννοια και η γεωγραφική κάλυψη για την προσέγγιση των αγροτικών περιοχών.

  
Διαβάστε επίσης :

No comments:

Post a Comment

Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Υγιούς Γήρανσης Μάρτιος 2023

  Η μηνιαία σας ενημέρωση του ΟΗΕ γ...